Bot - Terralta - Catalunya

 
 

Bot és un municipi de la Terra Alta que està situat entre Gandesa i Horta de Sant Joan. Està a una altitud de 289 m sobre el nivell del mar. Les muntanyes de l'Agulla, la Plana i la de Migdia fan inconfusible la seua ubicació. El terme té una superfície de 34,7 km². A dia d'avui (any 2010), la població no supera els 800 habitants. El riu Canaletes, que passa a menys d'un km del poble, és el que abasteix d'aigua a la població, tant per al consum com per al reg dels horts.


Bot és bàsicament un poble agrícola on el cultiu de la vinya n'és la part més important. El vi que s'elabora està protegit per la Denominació d'Origen Terra Alta. També hi ha un gran nombre d'ametllers i olivers. L'oli és de molt bona qualitat. Últimament, i gràcies a la construcció d'una gran bassa que rep les aigües del Canaletes, s'han fet plantacions d'arbres fruiters, sobre tot de presseguers.


El turisme és també un recurs que s'està explotant en els últims anys. Hi ha algunes cases rurals i un hotel que faciliten l'estada del vianant al poble. La presència de la Via Verda ha contribuït notablement en el nombre de visitants i hi ha, a llarg termini, un gran projecte turístic per a reconvertir l'antiga estació de tren en un gran alberg-restaurant.


Les festes majors són en honor a Sant Blai, el patró del poble, i se celebren al voltant del 2 i 3 de febrer. A l'estiu també hi ha unes festes al voltant del 15 d'agost, dedicades a la mare de Déu, però possiblement el cap de setmana de la festa dels Xòfers, en honor a Sant Cristòfol, sigui un dels més divertits i dinàmics de l'estiu.

Dalt a l’esquerra

Vista dels Ports

Dalt al centre

La Plana i la Migdia

Campanar de l’església

Dalt a la dreta

El cel i la terra

Baix

Escut de Bot

Carrer de Caseres

Anem a visitar Bot

Joseph Morello Bosch

set / sep 2015

info@tebre.org